Főzőverseny 2023

Örömmel mutatjuk be a 2023. évi Dunamenti Halfesztivál főzőversenyének helyezettjeit! Ez az esemény minden évben azokat az elkötelezett főzőknek, szakácsoknak és gasztronómiai rajongókat értékeli, akik a legjobb ízeket hozzák létre a halételek világában. Ez az év sem volt kivétel, és büszkék vagyunk arra, hogy a résztvevők fantasztikus kreativitással és szaktudással tettek eleget a verseny kihívásainak.

A mohácsi halászlé kategóriában a következő szakácsok bizonyultak a legkiválóbbaknak: Gulyás László elnyerte az első helyet, míg Schmidt József és Kalkán Dárió a második és harmadik helyezést szerezte meg. Gratulálunk nekik a hagyományos mohácsi halászlé elkészítésében való ügyességükért és a páratlan ízvilágért!

A nem mohácsi jellegű halászlé kategóriában Schwarzkopf Ágnes nyerte el az első helyet, míg Bodonyi Ákos és Hotter Attila a második és harmadik helyezést érdemelte ki. Ez az eredmény igazolja, hogy a halászlé készítés művészete sokféle kivitelezésben megvalósulhat, és mindannyian remekül képviselték ezt az elképesztő sokszínűséget.

Az egyéb halételek kategóriában Szűcs Gergely nevéhez köthetjük az első helyet, míg Ifj. Jaksics János és Szabó Zsuzsanna a második és harmadik helyen végzett. Ez a kategória a kreativitás és az innováció terepe, természetesen a főzési hagyományok tiszteletével. Minden résztvevő fantasztikus fogásokat mutatott be.

A legszebben terített asztal kategóriában Kleics Csaba kiemelkedett, és megérdemelte az első helyet, míg Szabó Zsuzsanna és Vincze Zsolt szintén elismerésre méltó teljesítményt nyújtottak a második és harmadik helyezésért.

A legügyesebb ifjú szakácsmester díját Király Kornél kapta meg. Ez a díj különösen fontos, mert elismeri a fiatal tehetségeket, akik a jövőben még nagyobb hatást gyakorolnak majd a gasztronómia világára.

Végezetül, az Epresné Kovács Anita által készített házi készítésű halászlé tészta kiérdemelte a legfinomabb házi készítésű halászlétészta díját. Az elkészített tésztában megmutatkozik az otthon szeretete és a hagyományok ereje.

Gratulálunk minden helyezettnek és résztvevőnek a 2023-as Dunamenti Halfesztivál főzőversenyén! Köszönjük, hogy csatlakoztak hozzánk és hozzájárultak az esemény felejthetetlenné tételéhez. Várjuk Önöket szeretettel a jövő évi rendezvényünkön, ahol újra találkozhatnak a régi ízekkel és megmérettethetik magukat a Duna menti régió kulináris csodáinak bemutatásában.

2018-tól kezdődően lehetőség van rá, hogy a főző csapatok, illetve a főző mesterek lezsűriztessék az elkészített halételeiket. 2018-tól kezdődően lehetőség van rá, hogy a főző csapatok, illetve a főző mesterek lezsűriztessék az elkészített halételeiket. A zsűrizésben a Szabadtűzi Lovagrend és a Fehér Asztal Lovagrend nagy tapasztalattal rendelkező tagjai működnek közre. A zsűri elnöke dr. Simon Tamás. 


2022-ben, a III. Dunamenti Halfesztivál alkalmával 4 kategóriában lesz lehetőség zsűriztetni, valamint kiosztásra kerül a Mohács halfőző mestere cím is vándorserleg formájában. A cím elnyeréséhez legalább két kategóriában kell indulni és mindkettőben kiemelkedő eredményt szükséges elérni. A díj egy vándorserleg, amit egy évig lehet birtokolni, ezt követően vissza kell juttatni a szervezőség részére. Amennyiben valaki háromszor is elnyeri a díjat, úgy a serleg örökösen az övé lesz, és Mohács Örökös Halfőző Mestere rangot tudhatja magáénak.

I. mohácsi halászlé

II. duna menti halászlé

III. egyéb dunai halétel

IV. legszebben terített asztal

különdíj: a legügyesebb ifjú szakács (25 év alatti főzők közül kerül kiválasztásra)

FIGYELEM! A zsűri kérése, hogy az ételek forrón érkezzenek be hozzájuk, ugyanis a kihűlt, hideg ételeket sajnos nem lehet megfelelően elbírálni. A hidegen érkezett étel sajnos rontja a versenyzők esélyeit. 

A III. Dunamenti Halfesztivál főzőversenyének eredményei:

Mohácsi Halászlé kategória

I. helyezés - Kürtös Csoport
II. helyezés - Faulstich András
III. helyezés - Mohácsi Polgárok Olvasóköre - Farkas Zoltán

Duna menti halászlé kategória

I. helyezés - Magyar Kulturális Egyesület Pélmonostor
II. helyezés - Perekedi Német Nemzetiségi Önkormányzat - Sanyi
III. helyezés - Stang Ádám

Egyéb halétel kategória

I. helyezés - Kőbányai Szabadtűzi Lovagok - sült hal
II. helyezés - Mohácsi Polgárok Olvasóköre - Szűcs László - lecsós harcsa
III. helyezés - Vincze Zsolt - harcsapörkölt

Legszebben terített asztal

I. helyezés - Vincze Zsolt
II. helyezés - Mohácsi Kézis Lányok
III. helyezés - Kürtös csoport

 

Legügyesebb ifjú szakács külön díj: Bugarszki Milán

Vándorkupa birtokosa: Vincze Zsolt

 

A II. Dunamenti Halfesztivál győztesei:

hagymapucoló verseny: Raub Gábor

legszebben terített asztal: Mamusics Zsófia

legjobb egyéb halétel: Buchammer Károly

legfinomabb halászlé: Kastély Attila

Mohács halfőző mester cím: Mohácsi Polgárok Olvasóköre

 

 

Minden kedves díjazottunknak ezúton is gratulálunk!