Örülünk, hogy az immáron ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Dunamenti Halfesztivál programunk felkeltette érdeklődését. Nekünk, mohácsi sváboknak - és azt gondoljuk a város többi nemzetiségének is - szívügyünk az igazi dunai halászlé, illetve minden Duna menti halétel. Tegyük is mindjárt hozzá, hogy ezek az ételek amellett, hogy nagyon finomak, rendkívül egészségesek is! A megrendezésre kerülő rendezvényünk a hagyományos fesztivál jelleg mellett egyedi arculatát az összefogás és összetartozás élményével egészíti ki. Erre talán nincs is jobb alkalom, mint az együtt főzés és együtt étkezés öröme. Fesztiválunk fő jellemzői közé tartozik a Duna menti halételek sokszínűségének bemutatása. Eseményünkön egy időben, egy helyen kóstolható végig számos, a Duna mentén ismert módon elkészített halétel. A fesztivál ideje alatt természetesen a nagyközönség is elkészítheti, vagy akár meg is vásárolhatja kedvenc halételét a kitelepülő halárusoknál, így garantáltan senki nem marad éhesen. A halfesztivált természetesen tartalmas kulturális programok és finom borok is színesítik. A színpadon a magyarországi német nemzetiségi kultúra képviselői mellett Ausztriából érkező fellépők is megmutatkoznak. További információval a szervezők a lenti elérhetőségeken tudnak szolgálni. Keressen bennünket bátran és legyen a vendégünk!
Aki nem szeretne halat főzni, hanem csak egy jó halételt kíván az se csüggedjen, hisz ő rá is gondoltunk! Rendezvényünkön lehetőség lesz különféle halételek megvásárlására is, garantáltan nem marad senki éhesen!
Foglalj Online! A 2023. július 15-én megrendezésre kerülő IV. Dunamenti Halfesztiválon a főzésre jelentkezőknek az alábbi információkkal szolgálunk
14:00-19:00 GYERMEKSAROK: kézműves foglalkozások, arcfestés, népi játékok, stb.
15:00-15:30 Junge Spatzen - Mecseknádasd
15:30-16:00 Bemutatkozik a szakmai zsűri
16:00-16:30 Geresdlaki néptánccsoport
16:30-17:00 Szuloki Néptánccsoport
17:00-17:30 Schomberger Dorfmusikanten
17:30-18:00 Schuhplattlergruppe Rohrbach - Ausztria
18:00-21:00 Silber Buam - Szulok
11:00-21:00 őstermelői, kézműves, népművészeti vásár
15:00-17:00 regisztráció, főzőhelyek elfoglalása, tűztálca osztás
17:00- MEGNYITÓ, majd tűzgyújtás, főzés és vacsora
14:00-20:00 „SVÁB HAGYOMÁNYOK UTCÁJA” – avagy a sváb népművészeti, gasztronómiai értékek interaktív bemutatása
11:00-21:00 Halpont - mohácsi halászlé, harcsapörkölt, sülthal és más "halas" finomságok
Aki nem szeretne halat főzni, hanem csak egy jó halételt kíván az se csüggedjen, hisz ő rá is gondoltunk!
Rendezvényünkön lehetőség van különféle halételek megvásárlására is, garantáltan nem marad senki éhesen!
Részvétel (főzés) kizárólag előzetes jelentkezéssel!